Hovedside

 
1/9

15/9

21/9

1310

27/10

3/11

10/11

24/11

Holte Kirke

Høsterkøb Kirke

Bistrup Kirke

Vedbæk Kirke

Gl. Holte Kirke

Søllerød Kirke

Birkerød Kirke

Nærum Kirke

  11/1

2/2

1/3

8/3

15/3

5/4

19/4

3/5

Holte Kirke

Vedbæk Kirke

Søllerød Kirke

Birkerød Kirke

Bistrup Kirke

Gl. Holte Kirke

Høsterkøb

Nærum

Solisternes navne, cv og fotos

Rejse efter koncerterne

Holte Kirke 1. september kl. 15
Henrik Goldschmidt – Middle East Peace Ensemble

  Oboisten Henrik Goldschmidt er en af landets førende og mest toneangivende musikere. Han har været solooboist i Det kongelige Kapel siden 1986 og har tidligere spillet i Berliner Philharmonikerne. Han har ry for at være den bedste klezmer-oboist i verden. Ved denne koncert medvirker udover Henrik Goldschmidt harmonikaspilleren Anders Singh Vesterdahl, som er klassisk konservatorieuddannet, men som tillige regnes blandt de bedste i verden indenfor balkan- og sigøjnermusik. Herudover medvirker den palæstinensiske komponist og musiker Bilal Irshed på oud, som er en mellemøstlig variant af det vestlige strengeinstrument, lutten.

Trioens repertoire er meget varieret og spænder fra jødisk, arabisk og kristen musik og egne kompositioner til klassiske værker, Balkan-musik og danske sange. Goldschmidt, Singh og Irshed har mange forskellige traditioner med sig, som de med talent og kærlighed rører sammen i deres musikalske smeltedigel

 

Høsterkøb Kirke 15. september kl. 15
Uropførelse af ny kirkemusik: Morten Jessen
  ”Frygt Ikke Byens Lys” er et nyt stykke kirkemusik i fire satser, der beskæftiger sig med det guddommelige i en moderne verden. Musikken er komponeret af Morten Jessen, der er organist i Høsterkøb kirke. Det musikalske udtryk befinder sig i grænselandet mellem kirke- og samtidsmusik. Teksterne er på dansk og kredser om komponistens egen tro. Med musikken ønsker Morten Jessen at skabe rum for en refleksion over troens betydning i et samfund, hvor der findes et sprog for det meste, men sjældent for den personlige tro. Værket er for tre sangere, fire strygere, tre blæsere, klaver og orgel.

 

Bistrup Kirke lørdag d. 21. september kl. 15
Kammerkoret Coro Misto, dir. Søren Birch

  Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring musik-uddannelsesinstitutionerne og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det, gennem koncerter og radiooptagelser, markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard. Medvirkende hertil er givetvis også det løbende samarbejde med NUT, Aalborg Symfoniorkester og Det jyske Musikkonservatorium. Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik, over romantikken til nyere værker.Koret anser det for særligt vigtigt at fremme kendskabet til den nye danske kompositionsmusik og samarbejdet med forskellige komponister har gennem tiden resulteret i en række uropførelser.

I 2000 blev Coro Misto blevet optaget i Foreningen Danske Kammerkor, og har desuden vundet konkurrencen "Holmboe i Horsens".

Dirigent

Dirigenten Søren Birch er uddannet som kor- og orkesterdirigent ved Det jyske Musik-konservatorium i Århus. Efterfølgende har han foretaget videregående studier i korledelse i Sverige, og i orkesterdirektion i Tjekkiet.
Søren Birch er ansat som docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musik¬konservatorium. Desuden underviser han ved Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg.

Søren Birch dannede kammerkoret Coro Misto i Aalborg i 1991, ud fra et ønske om at skabe et forum for opførelse af klassisk a cappella musik, såvel traditionel som nyere. Siden marts 2011 er han dirigent for det nystiftede kor, Midtjysk Kammerkor som han også var med til at stifte.
Søren Birch har gæstedirigeret Danmarks Radios Kor og det svenske radiokor.

Han har desuden opført mange værker for kor og orkester med forskellige orkestre, bl.a. Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Ensemble og Prinsens Musikkorps. Desuden har han samarbejdet med Århus Strygerensemble, Aalborg Messingensemble m.fl.

Søren Birch virker desuden som instruktør ved stævner og kurser,
og han er også aktiv som komponist og arrangør.
www.sorenbirch.dk


 

Vedbæk Kirke 13. oktober kl. 15
Trio Miilmann – Thomsen - Rehling

 

  Tre af landets førende instrumentalister Ulla Miilmann, solo fløjtenist i DR Symfoniorkester, Henrik Dam Thomsen, solocellist i DR Symfoniorkester og Tine Rehling, koncertharpenist, har fundet sammen som trio. De tre musikere har i mange år spillet sammen i andre kammermusikkonstellationer, men ud af kærligheden til netop disse tre instrumenters smukke og unikke lydunivers sammen, er denne trio skabt. Trioen havde med stor succes sin debut på Frederiksværk Kammermusik festival sommeren 2015. – Siden da har de optrådt i kirker og musikforeninger rundt i det danske land. Januar 2018 blev de transmitteret i DR P2 ”Danmark Live”.

Ulla Miilmann, solofløjtenist I DR Symfoniorkester, modtog sin Bachelorgrad i musik fra North Caroline School of the Arts i 1992. Allerede i skoleårene blev Ulla Miilmann udtaget som repræsentant for Danmark i EBU ´s koncert for unge solister.?Ulla Miilmann er prisvinder i flere konkurrencer, blandt andet i den internationale anerkendte fløjtekonkurrence ”Flute-Talk” i Chicago.Ulla Miilmann er ofte valgt til æres- og prisbelønnede uddelinger. Jakob Gades æreslegat, Musikanmelderringens og i 2017 hædret med Carl Nielsen Prisen. ?I 1994, i en ung alder af 22, blev hun den første kvindelige soloblæser i DR Radiosymfoniorkestret. Siden da har hun optrådt som solist med landets førende orkestre samt turneret i Asien.? Som den første danske solist nogensinde modtog Ulla Miilmann i februar 2007 en US Grammy nominering i kategorien ”Bedste solistiske præstation med orkester” for indspilningen af Ole Schmidts Fløjtekoncert på Dacapo.?I februar 2008 underskrev Ulla kontrakt med Miyazawa Flutes og præsenteres nu som Miyazawa Artist.?Ulla Miilmann spiller på en Miyazawa prototype håndbygget platinfløjte med guldmekanik og en Yamaha træfløjte udelukkende til opførelse af barokmusik.

Henrik Dam Thomsen har siden 1999 kombineret en stilling som 1. solocellist i DR Symfoniorkestret med et alsidigt virke som solist, kammermusiker og lærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.? Han er uddannet i København, London og Bloomington (Indiana, USA), af Morten Zeuthen, Torleif Thedeen, William Pleeth og Janos Starker. Henrik Dam Thomsen har medvirket ved utallige koncerter og musikfestivaler i Europa, USA og Asien både som solist og kammermusiker med bl.a Sartory Quartet og Copenhagen Cello Quartet. På CD er det blevet til 4 udgivelser i eget navn, der alle har høstet stor international anerkendelse.?Hans debut-CD med værker af Kodaly og Britten (Chandos Records, 2004) blev nomineret til en Danish Music award fik en stribe fremragende anmeldelser fra den internationale presse.?Duo-CD'en, French Pieces fra 2006 blev kåret til "CD of the month" i det internationale stryger-fagblad "The Strad" og var i årevis en af de mest spillede CD’er på P2.?I 2008 udkom live fra DVD/CD med værker af Kodaly, Brahms og Dvorak (cellokoncert med DR-symfoniorkestret og Thomas Dausgaard).

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og Indiana University, School of Music hos Susann McDonald.Hun var fra 1998-2001 ansat som soloharpenist i Aalborg Symfoniorkester, men har siden da fokuseret på sin solo- og kammermusik karriere.
Tine Rehling optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland. Har turneret i det meste af Europa, i USA, Australien, Brasilien og Kina. – Hun samarbejder med flere danske komponister bl.a. Bent Sørensen og Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret adskillige værker til hende.Tine Rehling har indspillet adskillige CD’er som solist og kammermusiker. Bl.a. Per Nørgårds samlede værker for harpe. Denne indspilning blev udnævnt som månedens CD på Muiscweb International med bl.a. ordene ”En fremragende CD, superbt spillet.”
Tine Rehling er modtager af Jacob Gade Prisen og Gladsaxe Musikpris. Hun har kammermusikalske samarbejder med bl.a. Ulla Miilmann, fløjte, Henrik Dam Tomsen, cello, Benjamin Koppel, Saxofon, Mikkel Nordsø, guitar, og har dannet sit eget ensemble, Tine Rehling Harp Septet med musikere fra DR Symfoniorkester og Det Kgl. Kapel.

 

 

Gl. Holte Kirke 27. oktober kl. 15
Orgelsolist: Gunnar Idenstam

Gunnar Idenstam, koncertorganist, komponist og folkemusiker er kendt over hele verden for sit virtuose spil, fantastiske improvisationer og utraditionelle og originale tilgang til orgelmusik.
Gunnar Idenstam sigter mod at højne sit publikums værdsættelse af orgelet og at overskride genrenes grænser.

Han har baggrund i den klassiske musik, men har altid haft et nært kærlighedsforhold til folkemusik og symfonisk rock fra 70’erne, og han bringer på nærmest overlegen vis disse elementer ind i sin orgelmusik, og bygger således bro imellem den franske katedral-musiktradition, symfonisk rock og svensk folkemusik. Han transkriberer også store orkestrale mesterværker som f.eks Ravels ‘La Valse’ og Debussys ‘La Mer’ for orgel, og evner her at genskabe de samme atmosfærer og klangfarver som i det originale værk.

Fundamentet til den omfangsrige, grænsebrydende musik som Idenstam skaber og optræder med idag, er lagt ved studier på The Royal College of Music i Stockholm. Herefter studerede han den franske tradition hos den legendariske Marie-Claire Alain i Paris. I begge lande opnåede han højeste udmærkelse. I 1984 blev han den første, og til dato eneste Nordeuropæiske musiker som har vundet ‘Grand Prix de Chartres’ - den prestigefyldte internationale improvisationskonkurrence.
Siden 1986 har han forfulgt en international karriere som koncertorganist, og har spillet på steder som Auditorio Nacional i Madrid, katedralen i Monaco, St Eustache katedralen i Paris, Kölner Philharmonie Konzertsaal, Concert Hall Ivan Cankar i Ljubljana og Spivey Hall i Atlanta, USA. I 2011-12 optrådte han to gange i Mariinsky Concert Hall i St. Petersburg, og adskillelige gange i ‘The Center of Performing Arts' i Moskva, for at nævne et nogle få eksempler.

 

Søllerød Sognegård 3. november kl. 15
Olivier Messiaen “Kvartet til Tidens Ende”

Johnny Tessiyer: klarinet
Christina Åstrand: violin
Henrik Dam Thomsen: cello
Per Salo: klaver

 


Solbjørg Højfeldt

  Messiaen Quatour pour la Fin du Temps.
Fire stærke profiler i dansk musikliv er gået sammen med skuespilleren Solbjørg Højfeldt og forfatteren Jens Christian Grøndahl om at forløse ét af de mest markante kammermusikværker fra det nittende århundrede - Olivier Messiaen’s “Kvartet til Tidens Ende” på en ny måde.
Kvartetten blev komponeret og uropført af Olivier Messiaen (1908-92) i 1941 under hans internering i lejren Stalag VIII-A. Han var fransk krigsfange i Tyskland. Værket er fuld af varme og kærlighed og står således i skærende kontrast til interneringens kulde og håbløshed. Forfatteren Jens-Christian Grøndahl har skrevet en række tekster, som udover at fortælle værkets tilblivelseshistorie også reflekterer krigens mørke og håbets lys.
De fire musikere er Christina Åstrand, Johnny Teyssier, Henrik Dam Thomsen og Per Salo.

Christina Åstrand - violin Koncertmester i DR Symfoniorkestret. Meget aktiv solist og kammermusiker. Hendes repertoire er meget alsidigt og spænder fra de klassiske komponister til helt nyskrevne værker. Bl. a. har flere danske komponister skrevet og tilegnet værker til hende. Både ved koncerter, men også gennem sine mange cdindspilninger både af violinkoncerter og kammermusik, gør hun en særlig indsats for at udbrede kendskabet til dansk musik i ind- og udland. Herudover har hun et mangeårigt samarbejde med Per Salo i Duo Åstrand/ Salo.

Johnny Teyssier - klarinet Den fransk-amerikanske klarinettist uddannet ved Curtis Institute, Philadelphia og Colburn School, LA. Han er soloklarinettist i DR Symfoniorkestret og i Oregon Bach Festival Orchestra. Han har tidligere været soloklarinettist i Minnesota Opera Orchestra og i Malmö Symfoniorkester. Teyssier har derudover en omfattende koncertvirksomhed som solist over hele verden. Han er også en meget aktiv kammermusiker og stifter af ensemblet Sixth Floor Trio. Han er modtager af flere prestigefyldte priser.
Henrik Dam Thomsen - cello Henrik Dam Thomsen har siden 1999 kombineret en stilling som 1. solocellist i DR Symfoniorkestret med et alsidigt virke som solist, kammermusiker og lærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har medvirket ved utallige koncerter og musikfestivaler i Europa, USA og Asien både som solist og kammermusiker. Han har desuden markeret sig som improvisations-musiker sammen med en lang række danske og internationale jazz-stjerner. Han har indspillet talrige cd’er og har medvirket som solist på flere Robert-vindende soundtracks til Lars von Triers film.

Per Salo - klaver Pianist og organist i DR Symfoniorkestret. Masters Degree i klaver fra Juilliard School of Music, New York. Salo er en aktiv solist og kammermusiker. Hans repertoire består både af klassiske og nutidige værker og mange danske komponister har skrevet musik til ham - herunder Per Nørgård som skrev og dedicerede sin klaverkoncert Concerto in due Tempi til ham. Salo har indspillet utallige cd’er og hans koncerter har bragt ham rundt i Skandinavien, Europa samt Korea og USA. Spiller herudover i Duo Åstrand/Salo sammen med Christina Åstrand.

Solbjerg Højfeldt - Uddannet på Aalborg Teater, 1974. Herefter fik hun base i København og hun har i tidens løb har haft utallige store roller på de fleste danske teatre. Skuespillerinden er også kendt fra en lang række danske film og tvserier som Riget, Taxa, Forbrydelsen og senest Herrens Veje. Solbjørg Højfeldt modtog en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle for ‘Slingrevalsen’ og i 2016 modtog hun Lauritzen-prisen.

Jens Christian Grøndahl
Jens Christian Grøndahl er født i Lyngby. Grøndahl har en bachelor i filosofi fra 1979 og blev i 1983 uddannet filminstruktør ved Statens Filmskole. Han romandebuterede i 1985 med 'Kvinden i midten’ og var husdramatiker ved Aarhus Teater i 1997-99. Grøndahl er en forfatter med stor psykologisk indsigt i det menneskelige følelsesregister. Hans bøgers store hovedtema er kærligheden mellem mennesker i forskellige aldre med fokus på deres historie, identitet og valg i livet. Grøndahls forfatterskab er omfangsrigt, og han regnes i dag for en af landets største prosaister.

 

 

Birkerød Kirke 10. november kl. 15
Orgelsolist: David Cassan – Paris

  David Cassan hører til den absolutte top af unge franske organister. Rudersdal organister havde den glæde at møde og høre ham under vores studietur i Paris sidste efterår. David Cassan er organist ved l’Oratoire du Louvre, Paris, og har ved siden af en stor international karriere som orgelsolist, hvilket har ført ham til Tyskland – England –Spanien – Rusland – Kina  - etc.,etc. – Men endnu ikke til Danmark- og koncerten i Birkerød er hans ”Danmarkspremiere”.
Cassan’s repertoire koncentrerer sig hovedsageligt omkring J. S. Bach’s værker, samt fransk orgelmusik fra det 19. og 20. århundrede. Endvidere er David Cassan en genial improvisator, som bl. a. improviserer i ”Bach-Stil” -  på en måde, så man ikke oplever musikken som en egentlig improvisation – men som et nyfundet orgelværk af selve Bach!

Lige her i skrivende stund er programmet for koncerten ikke endeligt fastlagt, men det vil ligge indenfor de føromtalte genrer.
David Cassan har modtaget et utal af 1. priser i internationale orgelkonkurrencer, og er desuden en meget efterspurgt pædagog og underviser ved mesterkurser overalt i verden, og er professor i improvisation ved Conservatoire de Saint Maur-des-Fossés i Paris samt i orgel Conservatoire de Nancy.

En ekstraordinær  orgeloplevelse venter os alle her 10. november
Interesserede kan følge hans program, koncerter mv på hjemmesiden https// www.davidcassan.com

 

 

Nærum Kirke 24.november kl. 15
Orgelsolist: Jens E. Christensen

   
Jens E. Christensen f. 1946, dansk organist, er en af tidens fineste orgelspillere, som med betydelig succes har givet koncerter også udenlands.
Hans repertoire spænder fra renæssance til den nyeste danske musik; han har bl.a. indspillet værker af
J. S. Bach, Carl Nielsen, Per Nørgård, Ib Nørholm, Gorecki, Gubaidulina samt iberisk musik fra 1550-1750.
Jens E. Christensen underviste i mere end 20 år ved Det kgl. danske Musikkonservatorium. Han var organist i
Holte Kirke i 10 år indtil 1987.
Siden 1988 har han været organist ved Vor Frelsers Kirke i København.
I 1980 modtog Jens E. Christensen Musikanmelderrings Kunstpris for sin optræden med Fernando Paers Orgelkoncert.

 

Holte Kirke lørdag d. 11. januar kl. 15
Ensemble Storstrøm

  Ensemble Storstrøm, som har hjemme på Fuglsang Herregård på Lolland og hører til i den absolutte elite af dansk musikliv, er et af de efterhånden få tilbageværende regionale klassiske kammerensembler. Ensemblet, som også tilbyder koncerter uden for hjemegnen, består af otte fastansatte musikere, som har dedikeret deres musikalske virke til udbredelsen af kammermusikken regionalt og på landsplan.

Ved denne festlige koncert har ensemblet allieret sig med de to populære
sangsolister Gabriella Pace og Jens Søndergaard. Ved koncerten, som med en pause varer små to timer, spiller ensemblet festlig musik af Strauss, Lumbye og spændende overraskelser, som alt sammen hører sig til ved en rigtig nytårskoncert.

Man kan læse mere om koncerten og ensemblet på http://www.ensemblet.dk/

Der er gratis adgang til koncerten

 

 

Vedbæk Kirke 2. februar kl 15
Oboist Henrik Goldschmidt og organist Vibeke Astner.

  Orgel og Obo er en vidunderlig kombination, som allerede de gamle barokmestre forstod at værdsætte.
Koncerten bliver en præsentation af musik i mange stilarter fra Bach til Rachmaninov og til jødisk folklore og Goldschmidts egne kompositioner.
Der spilles danske sange i ny iklædning når Henrik Goldschmidt og organist Vibeke Astner leger improvisatorisk med både instrumentalmusik og sang, hvor også publikum bliver inddraget.

Henrik Goldschmidt er solo-oboist i Det Kongelige Kapel i København, og leder af og initiativtager til The Middle East Peace Orchestra. I 1987 var han med til at stifte Den Danske Blæseroktet med hvem han har vundet første prisen i DRs kammermusikkonkurrence i 1991 og modtaget en "Grammy" for "Årets klassiske udgivelse" i 1993. Goldschmidts album "Phantasy - music for oboe", udgivet 1996 på pladeselskabet EMI, lå nummer et på den klassiske hitliste i seks uger.

I 2003 stiftede Henrik Goldschmidt The Middle East Peace Orchestra, som er et musikalsk samarbejdsprojekt mellem potentielle dødsfjender. Orkestret spiller traditionel jødisk, arabisk og kristen musik og turnerer over hele verden. Orkestret har spillet i København, Stockholm, Bodø, Paris, New York, Jerusalem, Hanoi og mange andre metropoler, men lægger endnu større vægt på at samle børn og skabe mulighed for et møde, der ellers ikke finder sted.

I 2011 stiftede Henrik Goldschmidt Goldschmidts Akademi, som er en gratis musikskole for børn på Nørrebro i København. Goldschmidt komponerer musik til sit band, til teaterforestillinger og til film. Han spiller symfoniske børnekoncerter med alle Danmarks symfoniorkestre sammen med sin musikalske makker, harmonikavirtuosen Anders Singh Vesterdahl
Goldschmidt blev i 2015 kåret af Danmarks Radio til ”Årets Ildsjæl”


 
Vibeke Astner
, Mølholm Kirke i Vejle, er uddannet koncertsolist ved Conservatorium van Amsterdam og som organist og kantor ved Det Kgl. danske Musikkonservatorium, København.
Efterfølgende har hun specialiseret sig i Olivier Messiaens orgelværker hos professor Almut Rössler, der har uropført flere af komponistens værker.

Astner har en omfattende koncertvirksomhed som solist og har optrådt i England, Irland, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Tyskland, Frankrig og Danmark. Har ligeledes en meget omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker. Tidligere prisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence. Hendes 5 cd-udgivelser har alle høstet flotte anmelderroser i Norden - herunder senest cd’en ”Bach – en stille time”

 

Søllerød Kirke 1. marts kl. 15
Chr. d. IV's barokorkester. Solister: Ruben Munk & Mads Damlund

  To af Københavns førende cembalospillere, Ruben Munk og Mads Damlund, mødes i denne kraftfyldte koncert med Johann Sebastian Bachs tre dobbeltkoncerter. Bach udarbejdede formodentlig koncerterne til brug som underholdning i Zimmermanns kaffehus, og den energiske, inderlige, alvorlige og legefulde musik kommer vidt omkring. De to cembali slynger sig ind og ud af hinanden, og er både brillerende solister og drivende motorer i orkesteret. Musik som er mere opkvikkende end den stærkeste kop kaffe!

 

 

Birkerød Kirke 8. marts kl. 15:
Rudersdal BarokEnsemble


  Her ved 2. søndag i marts  -  som i år 2020 også er 2. søndag i fasten  - er man så småt begyndt at prøve at ryste vinteren af sig, og venter på at lyset vil vende tilbage. På Dette tidspunkt må en opmuntrende og og livgivende barokkoncert være det helt rigtige valg på en søndag, hvor vinteren måske ikke helt har sluppet taget.

Rudersdal BarokEnsemble etableredes i 2006 af Peter Weincke under navnet Vedbæk Kirkes Kammerensemble og havde frem til 2016 base i Vedbæk Kirke. Herefter skiftede ensemblet navn til Rudersdal BarokEnsemble og virker nu ved offentlige koncerter i både Rudersdals kirker og i Rudersdals musikliv. Ensemblet er et professionelt kammerensemble med speciale i barokmusik og med base i Rudersdal.

Rudersdal BarokEnsemble er et professionelt barokensemble, som består af følgende musikere:
Katariina Roth (1. violin)   -  Sara Blankholm (2. violin)   - Mikkel Lorenzen (bratsch) - Tanja Hesse (cello)  -  samt  - Peter Weincke (cembalo)
Gæstesolist v. koncerten 8.3.i Birkerød: Oboist Mads Østergaard

Ensemblets medlemmer arbejder alle som musikere i ensembler og orkestre eller som undervisere. Undertiden suppleres ensemblet med andre instrumenter, f.eks. trompet, fløjte, fagot og obo, ligesom ensemblet er vant til at medvirke ved større kor- og kantatekoncerter.

 

 

 

 

Bistrup Kirke 15. marts kl. 15:
Vokalgruppen Papaya
  Vokalgruppen Papaya bringer den smukke sydafrikanske kor­tradition til Danmark. Med sprudlende energi og musikalsk intensitet formidler Papaya alt fra drillende bryllupssange til historien om et land, der gennem generationer har fundet mod, styrke og fællesskab gennem musikken, hvad enten det har drejet sig om kampen for frihed og demokrati eller landets store udfordring med at bekæmpe HIV og aids. Papaya rejser med jævne mellemrum til Sydafrika, og med sig hjem i bagagen bringer de hver gang en stor mængde nyt og spændende materiale og en masse sprudlende energi og fortællelyst. Papaya går lige ind i hjerterne – hvad enten publikum er fire eller firs år.


Musikalsk ledelse
Rikke Forchhammer ledede og dirigerede koret i perioden 1986 – 2008. Herefter overtog Astrid Vang-Pedersen frem til 2018, hvor hun gav stafetten videre til Papayas nuværende dirigent, Simone Maja Pedersen. Både Astrid og Simone var i øvrigt begge sangere i koret inde de senere blev dirigenter.

 

 

 

Gl. Holte Kirke 5. april kl. 15
Orgelsolist: Jakob Lorentzen


 
Jakob Lorentzen har siden 1997 beklædt stillingen som organist og kantor ved Holmens Kirke samt slotsorganist ved Christiansborg.
I en alder af 14 år bestod han den præliminære organisteksamen og blev derved den yngste eksaminerede organist i Danmark.
Efter endt diplomeksamen fra Det kgl. danske Musikkonservatorium i København tog han 3 år til Paris og studerede i solistklassen på musikkonservatoriet, afsluttet i 1995 med den højeste udmærkelse „Prix de Virtuosité".
I Holmens Kirke står han i spidsen for Holmens Kantori, Holmens Vokalensemble og Holmens Barokensemble.
Jakob Lorentzen er tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som underviser i orgelimprovisation, og han er repetitør for Vokalensemblet Ars Nova Copenhagen og Mogens Dahl Kammerkor samt korsyngemester ved Den Kgl. Opera i København.
Som komponist har Jakob Lorentzen skrevet en del værker som er udgivet på danske musikforlag.
Han er hovedredaktør på udgivelsen af den nye Kirke-Sangbog fra Det Kgl. Vajsenhus. Jakob Lorentzen medvirker på en lang række cd’er med kor- og orgelmusik.
I det forgangne år har Jakob Lorentzen blandt andet spillet solo orgelkoncerter i Danmark, Spanien, Portugal, Tjekkiet, Italien og USA.
Jakob Lorentzen har modtaget Dronning Ingrids Mindemedalje samt mange priser og legater. Han spiller ofte ved gudstjenester og kirkelige handlinger med kongehusets deltagelse. Eksempelvis spillede han ved dåben af kronprins Christian i Christiansborg Slotskirke og siden ved den kongelige tvillingedåb i Holmens Kirke.

 

Høsterkøb Kirke 19. april kl. 15
Kom og bliv en del af ”Salmeværk": Morten Jessen

  ”Salmeværk” er en komposition for fire musikere og en menighed. Kompositionen tager udgangspunkt i nogen af de smukkeste salmer fra koralbogen, men nyskabes i samspillet mellem musikere og menighed. Salmerne synges, helt som vi plejer af en veloplagt menighed, men de fire musikere sætter salmerne i nye rammer med musik komponeret specielt til lejligheden af Høsterkøbs organist Morten Jessen. Koncerten bliver optaget, og den medvirkende menighed får efterfølgende tilsendt ”Salmeværk” som tak for bidraget. Før kompositionen starter, øver vi salmerne igennem, så alle føler sig godt tilpas. Så kom og syng med søndag den 19. april kl. 15 i Høsterkøb kirke.

 

Nærum Kirke d. 3. maj kl. 15
Symfoniorkesteret af 1963, Solist: Kim Sjøgren, Dir. Lars Rønn

Kim Sjøgren blev som 20 årig medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig, den yngste i kapellets historie. Siden 2004 har han været ansat som professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium.

Kim Sjøgren har bl.a. studeret i Tjekkoslovakiet og Rumænien og på grund af Isaac Sterns anbefaling hos Joseph Silverstein i USA.

Han har igennem årene modtaget adskillige priser bl.a. Jacob Gades Legat, Peder Møllers musikpris og Musikanmeldernes Kunstnerpris m.fl.

Kim Sjøgren har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og fjernsyn samt med samtlige symfoniorkestre i Danmark. Han har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan. Samt mere end 30 koncerter med symfoniorkesteret af 1963 og Lars Rønn som dirigent.

Hans repertoire omfatter foruden violinkoncerter, af bl.a. Mozart, Beethoven, Brahms, Tjajkovskij, Sibelius, en lang række koncertstykker og sonater samt kammermusikværker.

Lars Rønn.
Præliminær orgelprøve.(privatist) DKDM 1980, elev af Jørgen Ernst Hansen.
Dirigentstudier hos John Frandsen, Franco Ferrara, Bruno Maderna og Sergiu Celibidache.
Koncertvirksomhed som orkesterleder, herunder i radio og TV.
Startede Symfoniorkester af 1963. Tildelt Jacob Gade - legatet.
Organistansættelser: Ørsted og Dåstrup 1977-1979, Sct. Jakobs Kirke, København (konstitueret 1979-1980)
siden 1980 Nærum Kirke.


Rejse efter koncerterne: Turen går til Dresden

Som tidligere arrangerer vi en kultur - og musikrejse i forlængelse af koncertserien.

Rejsen finder sted fra 25. til 29. april 2020, og det praktiske er lagt i hænderne på Riis-rejser.
Vi kører i bus og bor på et helt centralt beliggende hotel.
Dresden er den vigtigste by i Sachsen og er regeringsby i delstaten Sachsen;
den var residensby i fyrstedømmet og kongeriget Sachsen.

Fra sin storhedstid omkring 1700 er der mange smukke bygninger,
deriblandt  museumskomplekset Zwinger med pragtfulde samlinger,
især Galerie Alte Meister  med Rafaels Madonna, men også en prægtig porcelænssamling og et urmuseum.
Frauenkirche, Kreuzkirche med det berømte drengekor, Semperoperaen,
Grünes Gewölbe er andre perler i denne smukke by ved Elben.

Programmet ser således ud:
Lørdag 25. er rejsedag, Søndag højmesse i Kreuzkirche med drengekoret, byvandring om eftermiddagen.
Mandag udflugt nordpå til det idylliske Spreewald med mulighed for ”kane”sejladstur fra Lübbenau.
Aften: Orgelmusik i Frauenkirche.
Tirsdag tur sydpå langs Elben til Sächsische Schweiz og Bastei klippen samt Königsstein.
Om aftenen i Semperoperaen: Rossini: Barberen i Sevilla.
Onsdag er hjemrejsedag.
Fra d. 27 er der Kinderchorfestival i byen, program foreligger ikke endnu.

Pris for turen inkl. Halvpension er 4445 kr i db.værelse Tillæg for enkeltværelse er 900 kr.
Mulighed for rejseforsikring (over 70 år ) 353 kr. Mulighed for afbestillingsforsikring : 6% af rejsens pris.
Dertil kommer prisen for operaen.

Med venlig hilsen Klaus Lyngbye og Elisabeth Riis

Hvis denne rejse har din interesse hører vi gerne fra dig med navn og mailadresse.
klauslyngbye@icloud.com
riis.elisabeth@gmail.com
Klaus Lyngbye og Elisabeth Riis tager imod tilmelding, og sender dem videre til Riis-Rejser,
som afregner med den enkelte.